Corona vervolg 31

Enige dagen geleden vroeg iemand mij, waarom schrijf je geen schrijfsels meer over corona en andere zaken die zoal passeren. Nou om eerlijk te zijn was de inspiratie een beetje weg toen het in de zomer beter ging met de getallen en we er bovendien weer op uit konden met de camper. Het is dus even stil geweest van mijn kant en over corona heb ik toch niet veel meer te melden behalve dat ik nu ook een mondkapje op doe als ik een winkel in moet, niet dat ik geloof dat het veel helpt maar meer om niet dwars te zijn. Daar ben ik nu te oud voor en heb ik vroeger al te veel gedaan. We weten het allemaal wel en we houden ons dus aan de regels, denk dat dat de reden is dat er zover ik weet nog niemand in de Olivier besmet is. De reden weer wat te melden is dat we op de Veluwe wat leuke paddestoelen hebben gespot en we eerder deze week best wel een avontuur hadden met de camper.

Eerst de paddo's, er was minder verscheidenheid constateerden we maar toch hebben we wel aparte kunne fotograferen, Hier een selectie. (Tekst gaat verder onder de plaatjes)

Als het zulk mooi weer blijft als dat het momenteel is en we weer over de camper kunnen beschikken gaan we vast nog een keer op pad. Dan wel naar een ander gebied en dan zien of daar ook andere soorten paddestoelen zijn te vinden.

Vooralsnog staat de camper even bij de garage na een gevalletje onverwachte panne vorige week. Eerst kwam ik stil te vallen op de van Reenensingel en kon ik met behulp van de wegenwacht toch thuiskomen, de diagnose was een vervuild brandstoffilter. Dat heb ik dus vervangen en afgelopen Donderdag gingen we op pad naar De Bilt, we kwamen niet echt ver want net na Reeuwijk op de A12 stopte de camper er weer mee. We stopten gelukkig in een speciaal reparatievak dat iets afgescheiden ligt van de weg. Wegenwacht gebeld , voor die er was kwam rijkswaterstaat al met een autotransporter en werden we erop getrokken en naar een veilige  plek gebracht, dat was bij het tankstation bij afslag Waarder. Daar dus weer van de transporter af en al meteen was de Wegenwacht er, ook met een autotransporter. Na wat praten, denken en een paar klappen met een rubberhamer tegen de brandstoftank, startte de auto weer. Het leek toch een te groot risico verder te rijden. Deze keer kon ik zelf de transporter op rijden en werden we naar de door mij gekozen garage in Stolwijk gebracht. Al meer dan 35 jaar mijn garage voor APK en reparaties die ik niet zelf kan zoals bijvoorbeeld het vervangen van de distributieriem. Toeval is dat die vervanging al gepland stond voor 9 November.Nu maar duimen dat de brandstofpomp inderdaad de boosdoener was en we snel weer kunnen rijden.