Corona vervolg 15

Woensdag 8 April, normaal gesproken zouden we met dit mooie weer op pad zijn gegaan met de camper, alvast voor het paasweekeinde naar het mooie Limburg. Helaas het gaat niet, volgend jaar pasen dan maar. Vandaag zijn we maar weer wat gaan schoonmaken in huis, de vloer een goede beurt, nou hij knapt er wel van op, we dweilen regelmatig maar met wat schoonmaakmiddel erbij licht het toch wel op. Peter speelde vandaag voor paashaas en bracht alle bewoners een tasje met inhoud, bedankt hoor.

Ik was te laat voor een goede actiefoto, zijn karretje was al leeg.

Tijdens onze wandeling zagen we een mooie boom op de Bloemendaalseweg, erg mooi.

Verder was het een rustige warme dag met gelukkig ook gematigd positieve cijfers van het RIVM. Mijn verslag over 2019 ia klaar. Voor de liefhebbers van reisverslagen begin ik met een verslagje van een reis door Noorwegen in 2011, een mooie trip vonden wij.


Zaterdag 21 Mei. We starten de reis naar Noorwegen met km stand 143910. De eerste halte wordt het VW bus weekeind in Sellingen waar we blijven tot Zondagmiddag. Het is er heel gezellig met alle bekenden. Veel mooie VW bussen.

Zondag 22 Mei. De echte reis vangt dan aan en gaat eerst naar Duitsland waar we in Hechthausen de 1e tussenstop hebben, het is een beetje sombere camping maar het restaurant is oke, we eten er een lekkere schnitzel.

Maandag 23 mei. We rijden rustig naar Kiel waarbij we langs het Kielerkanaal een stop hebben en er een oude raderboot zien langs komen evenals een joekel van een containerschip. Ik ben in de jaren dat ik gevaren heb vele malen door het Kielerkanaal gevaren, altijd een leuke onderbreking waren dan de sluizenwaar we nu overnachten in Kiel op een camperplek met zicht op het sluisgebeuren. We lopen ook even naar de sluizen en dat is herkenbaar. De beheerder van de stelplatz heeft een aantal oldtimers staan, meest Opels uit onze jeugdjaren.

Dinsdag 24 Mei. De nacht bij de sluizen verloopt rustig, af en toe een in- of uitvarend schip. In de ochtend kwam er een poepieduur uitziend jacht van behoorlijke grootte door, een of andere sjeik zeker. We zien ook de Color Magic binnenkomen door de Kielerbocht. Het wordt even zoeken naar de afvaartplaats maar als we er zijn begint het wachten. We staan in de rij die als voorlaatste mag gaan rijden maar eenmaal bij het schip moeten we weer wachten omdat we worden gelijkgesteld met de grote campers. Nog net niet als laatste mogen we aan boord. Eerst de hut opgezocht, ziet er goed uit en dan naar dek voor de afvaart door de Kielerforde. Al vaak gedaan met de Zeeburgh en de Walenburgh. Het blijft heel leuk om te zien.