Corona vervolg 13

Maandag 6 April, de discussies op radio en tv hebben buiten natuurlijk de algemene lijn hoe het virus verloopt per dag wel een ander thema, halen we het aantal IC bedden wel en als we dat halen kunnen de verpleegkundigen dat dan wel aan. Als het max bereikt is van bedden en kunnen, gaan we dan selecteren wie wel en wie niet aan de beademing, op leeftijd of op de fysieke toestand voor corona, moeilijke thema's voor de deskundigen die de politiek weer moeten adviseren die dan weer per partij van mening verschillen. Soms zijn het wat "eenvoudiger " thema's, bijvoorbeeld wel of niet maskertjes verplichten, de amusement sector die van mening is dat zij ons overeind houden, te veel om op te noemen.

Vandaag was de trend wel het afvlakken van de sterfgevallen, ziekenhuisopnames en IC opnames. Meteen gaat het dan over verminderen van de maatregelen en het opstarten van verschillende zaken. Misschien is het toch wel verstandig even af te wachten of het echt afvlakt voor we weer naar normaal gaan.

Wij waren vandaag in de mantelzorg modus, Ive die in De Bilt is moest weer een anti tekenpil hebben, dat is elke maand ongeveer maar ze waren nu op. Ik heb nieuwe gekocht en die moesten naar De Bilt, verkopen ze die daar niet dan, jawel maar niet ons merk en de dierenarts daar wil alleen haar eigen merk verkopen. Moeilijk dus. We hebben maar meteen een bergje boodschappen meegenomen en daar gebracht. De boodschappen op de stoep bij de voordeur en wij naar de achtertuin waar op gepaste afstand gesteriliseerde stoeltje klaar stonden plus handschoentjes zoadat we Ive ook konden aanhalen.

Hij was de enige waar we dus mee konden knuffelen, de rest niet. Het was wel fijn iedereen weer te zien. Na een half uurtje weer naar huis na een knuffel op afstand. Op de grote weg bij Bodegraven ging een vrachtauto chauffeur in de remmen, er was een familie gans met heleboel kleintjes aan de oversteek begonnen en alles ging nog maar net goed.

Vanuit Nieuwegein kregen we bericht dat de werkzaamheden goed waren verlopen en dat vanmiddag de tuin er weer netjes bij lag, put gedicht, tegels op de plaats en machines weg.

 Gelukkig maar weer rust na al dat gedoe.

Het dakterras werd vanmiddag ook gebruikt volgens de voorschriften dus dat is positief.

Jur was druk met het schoonmaken van de ballustrade rand die nu weer keurig is en er zaten drie dames op gepaste afstand van elkaar te keuvelen in de zon..

Wij hebben het bij de loggia gehouden waar het lekker warm wordt en dat schijnt goed tegen het virus te helpen.


Hier nog een stukje verslag 2019.

De maand juli blijven we verder thuis en pas op 18 juli gaan we weer op pad. Op uitnodiging van Ernst en Marion, vrienden van Anoushka, gaan we naar Giebringhausen in het Sauerland waar dan ook Anoushka met aanhang zal zijn. We rijden rustig over de best wel drukke snelweg naar Duitsland waar we net na de grens van de grote weg afgaan en lekker binnendoor verder rijden. Zo kronkelen we af en toe in Nederland en dan weer in Duitsland. Grappig dat als we op een leuk plekje bij een soort kapelletje stoppen voor de lunch we net voor een bord staan dat verteld dat er 50 mtr verder een campercamping is, die is bij een B&B gesitueerd. We rijden toch maar door en stoppen verderop in Reken bij een mooie camperplaats waar we al meer hebben gestaan. ‘s Avonds maken we een wandeling naar het plaatsje en ik krijg een lekker ijsje van Jopie.

Het zijn leuke dagen met zijn allen met allerlei activiteiten van taart eten tot skelter rijden. Lekker wandelen met Ive en ook nog 2 maal hardlopen met Ernst en Marion wat best wel tegenvalt zo in de heuveltjes.

 

 

 

Tegen de avond gaan we steeds even met de auto beetje rijden om reetjes te spotten wat meestal wel lukt al zien we er niet allemaal hetzelfde aantal. Een leuke wandeling is natuurlijk nooit weg al is het met Ive in een groep niet steeds een onverdeeld genoegen. Hij ruikt blijkbaar vossen of zo en is dan nerveus.

’s Morgens zag ik met uitlaten van Ive inderdaad een jonge vos bij een maisveld.

De weg naar huis gaan we weer via Reken waar we op hetzelfde plekje stonden als op de heenreis.

 

Bezoek Achterhoek 8 t/m 11 september.

 

Van 8 t/m 11 september zijn we bij Sonja op bezoek geweest in Winterswijk. Ze paste weer op de paarden bij Marjolijn. Het was goed weer met koude nachten. We hebben leuk kunnen fietsen o.a. naar het Zwillbrock, het meer met de Flamingo’s. Het is toch wel triest om dan te zien dat het hele meer is opgedroogd en er alleen maar struiken staan en dus geen vogels.

Dinsdag zijn we naar Lichtenvoorde gegaan waar kermis en jaarmarkt is. We zijn ook nog bij de corsowagens gaan kijken die nu geparkeerd stonden op een groot terrein.

Woensdag gaat Jopie met Sonja winkelen in Winterswijk en ga ik gas wisselen bij Obelink. In de middag weer naar huis met fikse buien en wat stops o.a. bij Ikea. Tegen 8 uur zijn we weer thuis.