Corona vervolg 7

Dinsdag 31 Maart, het blijft onwerkelijk de vredige zonnige omgeving waar we in zijn met tot nu toe de rampspoed die er in de buitenwereld is via radio, tv en af en toe telefoon tot ons komt. Gelukkig zijn de berichten vanuit De Bilt positiever gestemd en melden zij lichte verbetering, geen koorts. Uit Nieuwegein is het onveranderd, nog gevrijwaard van besmetting ondanks dat schoonzoon Dion tijdens zijn werk best in risicovolle situaties terchtkomt, gelukkig heeft hij de grote Mechelse herder Wout naast zich, dat schrikt wel af.

Voor mijn verjaardag kreeg ik de verzenbundel "Gezondheid" van Levi Weemoedt, nationale beroeps pessimist. Regelmatig lees ik dan een paar van zijn verzen voor aan Jopie, nu waren er twee die slaan op de zorg, je vindt het leuk of niet, zo niet dan doorscrollen naar een bijdrage die ik ontving van Trix en een vervolg van mijn reis verslagje 2019.

In het UMCG

Een drain, een katheter en een infuus:

ik denk dus morgen nog niet naar huus.

Kennisdaling in de zorg

Ik merk dat steeds meer medicijnen 

te laag opgeleid zijn voor het peil van mijn pijnen

Hier de bijdrage van Trix.


Opdat we niet denken dat er kaboutertjes in het gebouw zijn die schoon maken kreeg ik van Trix een schrijven m.b.t. de er weer blinkend schoon uitziende glazenkast.

Nee geen kabouters dus maar een van onze medebewoonsters ( naam bij de redactie bekend ) die anoniem wil blijven heeft vorige week de glazenkast leeggehaald, het houtwerk met meubelspray behandeld en het glas, het bestek, borden en soepkommen, kortom alles, met de hand afgewassen. Het lijkt nu wel of zij het met een liniaal uitgemeten heeft hoe het glaswerk weer netjes teruggeplaatst moest worden.

“Alles staat klaar voor de 1e keer dat we weer bij elkaar kunnen zijn in de gezamenlijke ruimte”

dat is wat zij Trix heeft laten weten. Ik denk dat ik namens alle bewoners schrijf als ik hierbij een enorm dankjewel noteer.


Dan hierna het beloofde verslagje 2019

Het textiel museum in Tilburg

We gaan de maandag weer verder, eerst naar De Wit in Schijndel voor een fles gas. Daarna gaan we in Berkel- Enschot op een kleine camping staan op kleine fiets afstand van Tilburg. We worden op de camping ontvangen door een mede gast die verteld dat de eigenaar de avond ervoor met hartklachten naar het ziekenhuis is vervoerd. Later horen we dat het redelijk met hem gaat. Dinsdag fietsen we naar Tilburg en gaan we kijken in het textiel museum aldaar. Een aardig meisje gidst ons door de wetenswaardigheden van het weven en legt alles uit over de grote weefgetouwen en de evolutie die er geweest is de laatste eeuw. Vernuftige apparaten die toen zo’n 10 cm per dag weefden en nu 10 meter per uur. In het z.g.n. textiel lab zie je de mooiste patronen die op moderne machines gemaakt kunnen worden.

Het is inmiddels woensdag 22 mei en we gaan verder. Bij vertrek horen van de camping mevrouw dat haar man ’s middags weer thuis komt. We rijden door het Brabantse land naar Oirschot waar we op een camperplaats gaan staan langs het Wilhelminakanaal, een mooi plaats met zicht op het kanaal dat niet echt druk is. In Oirschot kopen we in een streekwinkel onze inkopen voor die dag, de winkelbaas geeft ons tips over bezienswaardigheden en dus fietsen we naar de kapel van De Heilige Eik in het bos een stuk buiten het dorp. Als we er aankomen is er net een Mariaviering aan de gang met allemaal mensen uit de buurt van Eindhoven die ieder jaar een soort bedevaart naar de kapel maken.

 

Donderdag gaan we naar Grubbenvorst waar we ook weer op een camperplaats gaan staan. We fietsen er een Rozenroute met mooi weer. Onderweg komen we door Lottum waar tot voor kort 2 jaarlijks een Rozenweekeind werd gehouden waar we ook eens zijn geweest, het wordt niet meer georganiseerd, vergunningseisen en gebrek aan vrijwilligers deden het de das om, het is niet meer. Verderop fietsend langs de route komen ons een paar fietsers tegemoet, een schreeuw van herkenning,blijken het Henk en Lia vrienden van Jopie’s zus Fetske te zijn, een kleine wereld toch.

Vrijdag reizen we weer verder, doel is Gangelt ( D ). Bij het wegrijden ziet Jopie water van onder de dorpel komen. We hebben eerder wat problemen gehad met de waterverbindingen bij de boiler die ik al had verholpen in Vessem. Als we in Grubbenvorst op een parkeerplek zijn gaan staan en Jopie naar een quiltwinkel gaat zoek ik het probleem, bij de boiler is alles oké maar boven de watertank onder de bank is een slangetje los geschoten en wordt er elke keer dat we de pomp gebruiken water zo de ruimte in gepompt. Ook weer gerepareerd, nu hebben we alles wel gehad op het gebied van watermanagement. De tocht naar Gangelt loopt verder vlotjes en de camperplaats daar is een top plek waar we van plan zijn het weekeinde te blijven. Achter de Cp is een zweefvliegveld en we zien dan ook steeds zwevers worden afgeschoten, we grappen tegen elkaar, we moeten wel zwaaien want wie weet zit Nico er wel in, een kennis uit Hoofddorp en enorm fanatiek zweefvlieger.

Als we zaterdag ochtend een stukje rond fietsen komen we bij een kleine heuvel die volgens de beschrijving is aangelegd over een betonnen bak die in gebruik is als vleermuisgrot. We lopen het paadje naar boven en daar is een vijver gemaakt met een Rvs balustrade. Als we er even gaan zitten zien we iets heel snel door het water schieten net onder het oppervlak. Wat het is ?? Na de lunch bij de camper maken we nog een fietstochtje.

Ook zondagochtend maken we weer een fietstocht, nu naar Brunssum daar is er iedere zondag een grote rommelmarkt in oude fabriekshallen. Het is er inderdaad erg groot met veel morsige handel en veel mensen van het type Stiefbeen. Het is wel leuk voor een paar uurtjes. We kunnen nog een poos in de avondzoon zitten, een medecamperaar zegt tegen ons dat als we thuiskomen ze vast gaan denken dat we in St. Tropez zijn geweest i.p.v. in Duitsland.