Bibliotheek

Bibliotheek in huis

 

Twee bewoners van de woongroep hebben zich ooit opgeworpen als beheerder van    een nieuwe "Bibliotheek" . Een loffelijk initiatief natuurlijk waar van hopelijk veelvuldig gebruik gemaakt zal worden. Coen, die helaas niet meer onder ons is, schreef de bijgaande pakkende tekst.

Pakkend? Geen kunst aan.Ik ken er tientallen die het doen, honderden pakkende verhalen.Wie, wat, waar?In onze eigen bibliotheek in de groepsruimte.Wat dacht je van Dan Brown met zijn Da Vinci Code, spannend hoor.Of van Frederic Forsythe, De Afgaan, nooit van gehoord, beslist proberen. Hou je van historische romans? Begin eens aan "Het meisje uit de trein van Irma Joubert of van thrillers die je uit de slaap houden zoals "Mannen die vrouwen haten" van Stieg Larsson."Haar naam was Sarah" van Tatiana de Rosnay mag je niet gemist hebben.Kortom, wij hebben nu bijna 200 pakkende titels om te lezen, gratis en voor niks, geen regels, niets van dat al, breng het boek alleen maar terug als je het uit hebt.

De catalogus is samengesteld op basis van de catalogus van 1 maart 2013, opgesteld door Coen Smit†en op 27 juni 2014 gecompleteerd met diverse aanvullingen die daarin nog niet opgenomen waren.

Tineke die nu beheerder is heeft alles opnieuw gecatalogiseerd en de catalogus  vernieuwd en zal bovenop de kast gelegd worden maar hier is hij ook actueel . In de catalogus kan men romans van hedendaagse bekende schrijvers, thrillers maar ook  enige religieuze boeken, aantreffen.

Het afgelopen “boekjaar” kon de bibliotheek door schenkingen met een een zestigtal boeken worden uitgebreid en zijn in deze nieuwe catalogus opgenomen. Hier kun je de nieuwe toegevoegde boeken bekijken,

Voor een gerichter zoeken is de collectie in twee delen opgesplitst. In de kast tegen de zijwand van de ruimte waar het darten plaats vindt zijn de spannende boeken ondergebracht. Deze boeken zijn als“thriller” in de catalogus De overige boeken zijn ondergebracht in de drie kasten bij de televisie.

Willen jullie aub de gelezen boeken boven op de boekenkast bij de "stamtafel" terugleggen, zodat ik die zelf weer op alfabet kan zetten?
Veel leesplezier

Tineke Moonen

Hier klikken om de catalogus te openen

Hier kun je de nieuwe toegevoegde bekijken,

Klik hier voor vermiste boeken,