Corona vervolg 29

Woensdag 13 Mei,

het is meer dan een week geleden dat ik mijn laatste verhaaltje noteerde. Is er veel gebeurd in die week, mondiaal wel natuurlijk want daar waar het in sommige landen gelukkig de goede kant op gaat met het beheersbaar maken van de Covid- 19 uitbraak gaat het toch op sommige plekken gigantisch mis, Rusland, de VS,  Zuid- Amerika en Zuid Afrika om maar een paar te noemen. Daar schiet het wel door het dak en het lijkt er toch op dat de aanpak daar niet echt oke is. Maar ja hier zijn we er ook nog niet al lijkt het goed te gaan, minder sterfgevallen en de IC’s weer op normale aantallen, het virus waart nog steeds rond en is het te hopen dat de vrijheden die nu zijn toegestaan niet verkeerd uitpakken en iedereen zich toch nog aan de regels houdt en hoe dan. Dat dat moeilijk is werd ik vorige week zelf ook mee geconfronteerd. Kleinzoon Jip moest omdat hij nog steeds ziek is en het nu toch wel te lang duurt voor een sterke jonge knul naar het ziekenhuis voor bloed afnemen. Hij moest naar Zeist en er was geen vervoer, wat te doen, geen energie om te fietsen en geen auto thuis, taxi was ook geen optie, hij is nog steeds positief. Ik heb toen de camper Coronaproof gemaakt, de cabine afgeschermd van de rest van de auto zodat hij achterin vervoerd kon worden en na het hele gebeuren alles weer afgenomen met alcohol, helemaal volgens de richtlijnen op 1,5 meter. Verder is de hele De Bilt familie weer door het RIVM bezocht voor testen. Kijken wat daar uit komt. Jip gaat nu Donderdag naar het UMC voor diverse onderzoeken, benieuwd wat daar uit komt.

Zondag was Moederdag, Natasha kwam ’s morgens met Stijn een uurtje op bezoek heel gezellig. ’s Middags kregen we ook nog bezoek dat even een lekker stuk appeltaart kwam brengen die ze ’s morgens hadden gebakken, verser kan bijna niet.

’s Ochtends was ik gaan hardlopen en als ik zo vroeg op pad ben kom ik veel vogels tegen, nu wel wat vreemde. Behalve veel ganzen zag ik nu op het fietspad ter hoogte van de oude Verheul locatie een paar grijze vogels die volgens mij normaal niet in NL voorkomen, parelhoenders, ik denk dat ze ergens ontsnapt zijn er is daar in de buurt bij de Gouwe wel een woning waar omheen altijd veel soorten kippen rondscharrelen.

 

Gisteren kwamen er wat jongedames van Sport punt Gouda ons verblijden met een half uurtje bewegen op muziek op het dakterras en op de galerij. Er was behoorlijk wat animo voor en het was heel leuk en gezellig. Ook nog goed voor de stramme spieren, ze beloofden volgende week weer te komen.