Corona vervolg 28

Bevrijdingsdag 5 Mei, gisteravond zag ik op Tv de ontsteking van het bevrijdingsvuur in Wageningen bij Hotel De Wereld, ik vond ook deze plechtigheid mooier dan andere jaren wanneer het wel een kermis leek. Mooie muziek er bij. Verder was het heel stil vandaag, toen ik Ive naar de kapper ging brengen rond 11 uur was het in de stad heel rustig. In de Olivier van Noort was er even reuring doordat Marja namens Will lekkere koekjes ging rondbrengen, bedankt Will we gaan er van smullen en ook Marja bedankt voor het rondbrengen.

Ik ben Ive na zijn knipbeurt lopend op weze halen bij de trimster aan het Nonnenwater, of is het op het Nonnenwater. Hij ziet er weer geknipt uit, onderweg hebben we een boel ganzen met jongen gezien, dat zijn ook wel doorfokkers hoor, nog een paar jaar en ze nemen de macht over. Het was een mooie wandeling langs de Gouwe. 

Niet zo lang geleden had je op de Tv DwDD en af en toe zag je daar Jan Mulder zijn ergernissen spuien, ik moest daar aan denken toen ik vanavond het nieuws zag met daarin demonstranten tegen de Lock Down die overduidelijk zelf het bewijs gaven dat ze het niet helemaal snappen en niet toe zijn aan versoepeling van de maatregelen. Ergerlijk, gelukkig liet mijn wandeling vandaag zien dat er veel meer mensen zijn die het wel snappen. Ook zoiets zijn de media, klagen ze al dagen over weinig transparantie in het beleid, rollen ze nu over elkaar heen met wetenswaardigheden over verlichting van de maatregelen die het kabinet morgenavond bekend gaat maken?


Hier nog even een stukje Spanje, nu ook langzaam opstartend, toen was het er soms erg druk.

Donderdag 15 september

Vandaag is er geen programma, rustig aan dus. We gaan wandelen en op zoek naar een waterval die hier in de buurt moet zijn. We lopen natuurlijk eerst verkeerd en komen op een pad waar twee kennels zijn met vervaarlijk blaffende honden. Een vriendelijke Spanjaard zegt ons dat het pad doodloopt. Terug dan maar en zo komen we op het goede pad. Onderweg zien we mooie gemetselde water bronnen met bordjes erbij van welke datum ze dateren.

De eerste waterval die we zien is niet echt bijzonder. De tweede is wel aardig en valt in een klein meertje. We rusten er wat en nemen wat foto’s.

Als we er een uurtje later na een wandeling verder weer terug langs lopen is er niet veel meer over van de waterval. Een slap spettertje water, blijkbaar hebben ze op het hoger gelegen plat de waterloop gewijzigd voor irrigatie. s’ Avonds gaan we met de hele groep eten in het restaurant. Wij hebben gegrilde vis, zwaardvis, bacalou en inktvis. Het smaakt wel goed al laten we de bijliggende gamba’s over aan een paar tafelgenoten. Het hele etentje gaat wel wat rommelig want de een zit nog aan het voorgerecht en degenen die dat hebben overgeslagen krijgen dan meteen al het hoofdgerecht. Na afloop drinken we nog wat bij de campers met de groep.

Vrijdag 16 september 2011

Vandaag rijden we op ons gemak naar Crevilent. Het is erg warm. Onderweg doen we boodschappen in een groot winkelcentrum waarin naast een mega supermarkt wel 20 verschillende kledingshops en een paar schoenenwinkels. De camping waar we komen ziet er mooi uit met in elk geval een mooi zwembad waar we lekker af kunnen koelen. Ook deze

 avond eten we met de groep, deze keer op kosten van de NKC. Ik heb gegrilde sardines en Jopie gefrituurde vis, sardines maar ook een varia van inktvis. We zitten tot heel laat buiten bij een lekkere temperatuur.

Morgen naar Elche.

Navajes – Crevilent = ?? km

Zaterdag 17 september 2011

We gaan met de reguliere streekbus naar Elche. Deze plaats is een echt hele grote cactus en palmentuin. Op sommige staat er een hek omheen en dat vormt dan een heemtuin met een wetenschappelijke naam. Om daar in te komen moet wel entree worden betaald natuurlijk. Het is wel mooi en we hebben veel foto’s kunnen maken. Vanmiddag bij terugkomst op de camping

weer lekker in het zwembad gelegen. In het restaurant is nu een bruiloft aan de gang en daarom is na 18.00 het zwembad gesloten.

Zondag 18 september 2011