Corona vervolg 24

Zondag 26 April, het blijft maar goed weer, helemaal niet passend bij het hele Corona gedoe van 1,5 meter en thuis blijven. De roep om meer vrijheid in de maatschappij zwelt steeds verder aan zeker bij de media die van alles roeptoeteren en alle roeptoeteraars alle ruimte geven. Ik kreeg een artikel toegestuurd vanuit de Correspondent, een column van Rob Wijnberg die best met mijn gedachten overeenkomt, je kunt hem hier lezen als je wilt. De richtlijnen zijn nu dus vanaf 28 April iets versoepelt, ook voor bezoek aan huis, er zijn dan verschillen tussen 70 + en 70- dat is niet handig natuurlijk, Jopie is 67 en ik 71 dus er gelden verschillende regels voor ons. Als je naar de RIVM cijfers kijkt ben je natuurlijk geneigd wat soepeler met alles om te springen wat dan ook een hoop mensen doen, ik zal er pas gerust op zijn als de cijfers die er vandaag waren een paar dagen achter elkaar duren en niet dat we nu in komende week weer een piek krijgen. Ik heb ook kennissen aan het werk op de IC in Limburg en die gun je toch ook wel een beetje rust. De richtlijnen vanaf Dinsdag heb ik ook even op gezocht, hier achter kun je kijken als je wilt, zeker de regels voor bezoek en wat wel en niet kan voor kinderen zijn het waard nog eens te lezen. Want ik zou niet willen dat er door mijn handelen iemand anders aangestoken wordt. Waar je ook niet vrolijk van wordt zijn de berichten m.b.t. het openbaar vervoer, mijn voordeeluren kaart kan ik wel inleveren als dat het nieuwe normaal wordt, dat gaat meer auto bewegingen geven want als alles weer vrij wordt gegeven willen ook wij wel weer eens weg met de trein en dat mag dan niet. Vanmiddag heeft Jopie even met Will gebeld, ze zei dat het weer wat beter ging en dat ze vandaag geen koorts had, ze was wel erg moe. Gelukkig dat ze opknapt.


Na de reis in Noorwegen in 2011 die we met ons tweetjes hebben gedaan  besloten we in het najaar eens met een groepsreis op stap te gaan van de kampeer auto club. Het werd een reis naar Spanje, ook hier heb ik een verslag van gemaakt dat ik in gedeeltes zal weergeven.

Rondreis Spanje

28 augustus – 14 oktober 2011

NKC rondreis door Spanje 2011. Verslag Jielis Boet

Zondag 28 augustus 2011, km 152679, VW California Coach 2001, 35-JTS-8.

Het is vandaag snel inpakken in de regen. We gaan eerst nog even langs de HAP om even te laten kijken naar de keel van Jopie, ze heeft een lelijk hoestje. De dokter denkt, overigens net als Arend, dat het een bronchitis is. Antibiotica dus. Na nog een kop koffie in de groepsruimte en de laatste dingen inpakken en opbinden gaan we in de stromende regen op pad.

Eerst even langs Mischa waar het zo hard regent dat we eerst een broodje eten in de bus tot er wat minder water valt. Daarna op weg, bij de Brienenoord gaat het verkeer zelfs langzamer rijden vanwege de bakken water die naar beneden komen. In België wordt het weer steeds beter. We rijden naar Mortehan waar een camping is waar we 4 jaar geleden ook hebben gestaan met Joop en Annie. De camping was toen nog niet klaar en de NL eigenaars woonden in een caravan en ook was er toen nog geen sanitair, nu wel. Bij de ingang staat nog steeds de Fiat 500. Leuke camping.

Gouda- Mortehan( B ) = 325 km

Maandag 29 augustus 2011

De nacht was een beetje onrustig voor Jopie, veel hoesten en pijn. Toch nog 8 uur gehaald in bed. Rustig ontbeten met verse croissants. Rond 10 uur gaan we rijden over de route National. Langs Reims en Auxerres komen in Vincelles. Het landschap onderweg inspireert niet, beetje heuvels en heel veel akkers die al zijn omgeploegd. De zonnebloemen die er nog staan zijn al uitgebloeid. Als de zon achter de wolken vandaan komt kunnen we buiten wat drinken. De camping is helemaal vol, er was alleen nog plek op de parkeerplek bij het zwembad. Prima voor ons.

Mortehan- Vincelles ( F ) = 360 km

Dinsdag 30 augustus 2011

Het was best koud vanmorgen, 8.5 grdc en mist. Na het ontbijt gaan we rijden, het landschap wordt al iets leuker met meer bos en heuvels al is het nog steeds niet echt spannend. Als de zon doorkomt, ziet het er al weer wat vrolijker uit. We rijden wel hele stukken over tolvrije snelweg en dat schiet op.

Bij een Carrefour super doen we de boodschappen en onder de schaduw van wat bomen eten we een broodje. Typisch dat er dan ondanks de giga parkeerplaats fransen vlak op je lip komen staan. We belanden in Les Pradeaux op een kasteelcamping. Ziet er leuk uit.

Vincelles- Les Pradeaux ( F ) = 324 km

Woensdag 31 augustus 2011

Vandaag houden we een rustdag. Vers stokbrood voor ontbijt. Om 10.00 uur lopen we mee met een rondleiding door het kasteel. De Nederlandse eigenaar vertelt de geschiedenis met verve. Er is een kleine kapel met prachtig glas in lood. We beklimmen de toren via een smalle wenteltrap.

Boven heb je mooi uitzicht. In het hoofdgebouw zijn nog een tweetal mooie zalen. De rest wordt nog bewoond door de fam. Bronkhorst die het kasteel sinds 1985 in bezit hebben.

Vanmiddag hebben we nog gewandeld naar de rivier de Allier, prachtige libelle gespot. Verder kalm aan zitten lezen en puzzelen tot er tegen de avond een flink onweer losbarst. Tussen de buien door een pizza gehaald. Om 19. 30 uur rommelt het nog steeds.

Donderdag 1 september 2011

Het gedonder heeft nog lang aangehouden. Rondom continu weerlicht, flitsen en donderslagen tot in de nacht. Vanmorgen was alles helder. We rijden eerst naar Milau waar de hoogste brug van Europa is gebouwd. We gaan er niet overheen maar rijden naar een parkeerplaats beneden en lopen naar het bezoekerscentrum waar de bouw van de brug wordt toegelicht.

Uit 6 modellen is de brug zoals die nu is gekozen o.a. vanwege de milieubesparende methode van bouwen. De pylonen onder de brug zijn van beton en de rest erboven is van metaal, ook het wegdek. Knap stuk werk. We rijden verder zuidwaarts en via volgens ons een beetje bizarre maar wel mooie route door de Pyreneeën komen we in St. Pons de Thomieres. De afgelegde weg was klimmen en dalen, vrij smal en af en toe in de mist.

Les Pradeaux- St. Pons de Thomieres ( F ) 325 km