Corona vervolg 12

Zondag 5 April, beetje spannend toch deze dag waarop het volgens alle verschillende weermannen en vrouwen echt lente zou worden. Houden we ons aan de richtlijnen die adviseren zo veel als mogelijk binnen te blijven of gaan we net als vorig weekeind er massaal op uit. Ik spreek van we maar bedoel natuurlijk alle anderen en niet de bewoners van de Olivier van Noort, die zijn echt verstandig en gaan het virus niet verzoeken. Ze blijven thuis, sjapoo voor allen.

Vanuit De Bilt zijn de berichten niet voor allen positief, bij Jip gaat het minder als eerder, een dipje hopelijk morgen weer beter. De anderen knappen langzaam op.

In Nieuwegein is het een kleine bouwput geworden in de tuin, een grote kraan tilde een graafmachine over alles heen en het graven kon beginnen. De kapotte leidingen zijn ook al vervangen dus de wijk heeft weer warm water. Nu morgen weer alles dicht maken en achter de verzekering aan want dat er wel wat meer schade is door het opgetrokken vocht is nu wel duidelijk, ineens worden plotseling loslatende tegels in de afgelopen maanden verklaarbaar.

Verder valt er weinig te melden voor vandaag, het was lekker warm in de loggia.


Dan nog maar een stukje reis 2019 na een poosje thuis gingen we in Juli weer even op stap.

Donderdag 4 juli besluiten we er toch nog een weekje op uit te gaan. Het is heel mooi weer met goede vooruitzichten, we gaan eerst Ive naar Anoushka brengen in De Bilt en vandaar naar een camperplaats in de buurt van Barneveld. Op de Glind heet de cp bij een boerderij waar we zo de weilanden in kijken. De koeien lopen rustig te grazen, relaxed hoor. Groninger blaarkoppen zijn het, een speciaal ras.

We kunnen lekker buiten eten. De cp wordt gerund door de zoon en schoondochter van de boer en de jongedame komt later voor inschrijven en betalen. Een gezellige praatster is het en ze is niet zo maar weg. Bij de boerderij is ook een soort van museum, daar gaan we morgen maar eens kijken.

We maken toch maar een afleverdatum voor Jopie’s nieuwe fiets al liep e.e.a. niet echt lekker. Wordt 16 juli.

Zoals gezegd gaan we vrijdag 5 juli het museum bekijken, het is een bonte nostalgie verzameling, van klein grut waarvan er veel wordt herkend van vroeger thuis tot tractoren, waar er wel een stuk of 30 staan opgesteld, alles is er een eeuw verzameld. 

’s Middags fietsen we eerst naar Lunteren wat echt niet veel voor stelt en dan naar het iets grotere Barneveld waar we iets drinken en een verse wafel met aardbeien en slagroom eten. Het is lekker weer om te fietsen en als we weer bij de camper zijn hebben we toch 32 km gefietst. Er lopen veel hazen in de wei en de koeien springen ’s avonds ook nog wat rond.

Zaterdag 6 juli. Net als gisteren hebben we ’s nachts weer last van een mug, we wachten niet af maar spuiten meteen. We kunnen buiten ontbijten en daarna gaan we naar Amersfoort voor de weegdag van het NKC. Het is een half uurtje rijden en dan een half uurtje wachten in de rij. Onze beladen camper weegt 3220 kg wat niet tegenvalt, we kunnen er dus nog 80 kg bij hebben. Prima idee voor de grotere reizen als je soms moet woekeren met de waterhuishouding.

 

 

Na de weging gaan we naar Steenderen, de camperplaats daar hebben we 4 jaar geleden bezocht, toen waren we de 2e bezoeker geloof ik en was alles nog in opbouw.

Inmiddels zijn ze begonnen met aanleg van een 2e veld en omdat het 1e praktisch vol is gaan we lekker ruim staan op het nieuwe veld. De beheerders zijn nog steeds heel vriendelijk en behulpzaam, zij is nog steeds heel spraakzaam en verteld van alles over zichzelf, borstkanker gehad dus ook niet leuke dingen. Voor het eten denken we een pizza te kunnen halen bij een op het dorpsplein staan pizzakar, helaas als ik er kom is alles uit verkocht.

De zondag 7 juli start rustig met uitslapen, het is mooi weer en we kunnen buiten ontbijten. We gaan een mooie uitgepijlde wandeling maken en komen dan langs een molen die gesloten is en door het kleine kunstenaarsstadje Bronkhorst, het is het kleinste stadje van Nederland en ziet er leuk uit en het is er nog rustig. We gaan thee drinken in een restaurant en zien lekker uitziende aardbeien gebak staan, als we die er bij willen bestellen zegt het meisje, jammer maar helaas die zijn al voorbestemd voor een groep. Weer terug bij de camper horen we via de radio dat het vrouwenvoetbal team 2e is geworden op het WK.

8 juli maandag was het een koude nacht voor de tijd van het jaar. We hebben een fietstocht gemaakt naar Vorden, we dachten daar nog nooit geweest te zijn maar plots herkenden we van alles en blijken we er toch al eerder door heen gelopen te hebben en zelfs boodschappen hebben gedaan. We spotten onderweg ook nog een ree in een weiland op de terugweg.

Het was wederom een koude nacht deze 9e juli maar met een slaapzakje erbij hebben we niets te klagen. ’s Middags fietsen we een mooie tocht over de Holterberg met af en toe beetje klimmen, het blijft prima weer, Holten zelf stelt zo te zien niet echt veel voor of we moeten een stuk gemist hebben van het dorp.

Woensdag 10 juli gaan we naar Diepenheim, weer een van de vele goed verzorgde camperplaatsen in de Achterhoek/ Twente regio. We rijden via Goor waar we een kringloop bezoeken, leuk daar al kopen we niets. Het is een luie dag verder, we fietsen nog wat en bewonderen de vele mooie huizen in de omtrek.

De donderdag 11 juli rijden we naar Zutphen, bij een oude boerderij waar de kippen rustig in het rond tokkelen en er zelfs 1 in de camper springt. Jopie vindt het een beetje eng. We brengen een bezoek aan Zutphen bekijken de leuke straatjes etc. Op de terugweg begint het te regenen en later zelfs heel flink te buien.

Vrijdag 12 juli gaan we naar huis, natuurlijk via Hoenderloo waar we een ijsje eten bij Co. Ook nog een pauze in het bos terwijl er een flinke donderbui valt.

Tegen vieren zijn we thuis. We krijgen een app van Natasha dat Thijs een middenvoetsbeentje heeft gebroken en tot zijn knie in het gips zit. Lekker zo net voor hun vakantie.