Corona vervolg 8

Woensdag 1 April, er komen allerlei 1 April grappen voorbij, de meeste die ik zie hebben te maken met het thuiswerken van de kinderen, sommige wel leuk.

Het is trouwens een hele goede tijd voor makers van soms flauwe en soms wel aardige filmpjes via de telefoon. Gister kreeg Jopie er een met allemaal mooie fot's van natuurverschijnselen in de vorm van een hart. Vanmiddag tijdens onze wandeling liepen we over de Burg. Mijsingel en zien in ons eigen Gouda eenzelfde natuurfenomeen in een gewone berkeboom, da's lief toch.

Het was trouwens toch wel leuk daar, er waren een flink aantal gansjes op de wereld gezet dus ook hiervan wat plaatjes.

Ze zijn wel klein maar ik denk dat ze niet zo makkelijk weghappen als een waterhoentje. We houden het in de smiezen.


Dan hierbij weer een stukje verder met de campertrip voorjaar 2019, het is intussen maandag 27 mei en we besluiten naar het Zuiden te rijden. Binnendoor, sluip door kruip door Limburg en België gaan we in de Ardennen kijken in Sprimont bij een camping die wel erg vervallen is, er is geen kip, maar waar ze wel € 4 voor stroom vragen, gauw verder.

We stoppen bij de waterval van Coo, een nostalgie moment waar alleen de waterval zelf nog eender is als in onze verkeringstijd 50 jaar geleden, er is nu een groot pretpark Plopsaland omheen gebouwd en dat is natuurlijk nog gesloten evenals de reataurants en bijvoorbeeld de ijscoman. Zo’n 10 km verder gaan we op een camping staan, het is niet veel met veel vaste plekken maar langs de Amblève sta je wel leuk.

 

De dinsdag rijden we naar Heiderscheid in Luxemburg. Er is niets te doen in Grand Halleu waar we op de camping stonden. In Luxemburg gaan we natuurlijk naar het giga winkelcentrum in Weiswampach voor boodschappen, er zijn tegenwoordig vooral kledingketens in gevestigd. Het is rustig rijden over mooie wegen, aan de wegen en de huizen merk je wel dat je in Luxemburg bent. Bij de camping Fausekuul is een heel mooie camperplaats buiten de camping, zo zouden er meer moeten zijn. Het is ondertussen wel buiig geworden, tussen de buien door lopen we naar het dorp waar we bij een kaarsenfabriek gaan kijken. Er is een grote toonzaal met allerhande kitsch, beetje wat bij ons in woonwinkels en tuincentra staat. De cp loopt behoorlijk vol in de loop van de avond.

Woensdagochtend is het nog steeds frisjes maar wel droog. We besluiten naar het drielandenpunt Fr/D/L te rijden en daar ergens op een camping een paar dagen te gaan staan. Het wordt Sierck les Bains, een leuke plek met zicht op de Moezel. We kunnen er max. 2 dagen staan want het is verder volgeboekt. Oké dan.

Het ontbijt op donderdag is croissant en baguette. De eerste vallen tegen want ze lijken niet echt gaar te zijn, jammer dus. Het is grijs vandaag, niet echt regen maar toch druppels. Op de fiets gaan we naar Schengen de plaats waar de buitengrenzen van de toenmalige EU zijn vastgelegd. Klein onooglijk plaatsje met veel monumenten die wijzen op de tekening van het verdrag. Ook een infocentrum met veel uitleg in 3 talen, veel lezen dus, het maakt dat we snel weer buiten zijn. Het verdrag is getekend op een rivier cruiseschip midden in de Moezel. Terugfietsend zien we een soort bushalte dat een openbare bibliotheek is gevuld met boeken in alle talen. Sierck les Bains is echt oud Frans, het riviertje in het centrum staat bijna droog. Het kasteel is mooi verlicht. Het weer klaart ’s avonds wat op.

5

4

1

 

We gaan vandaag met prima weer verder, niet verder naar het zuiden maar richting noord. We willen niet te ver van Nederland rijden want Jopie heeft toch te veel last. De Luxemburgse kant van de Moezel nemen we en gaan kijken in Nennig- Perl waar een oude Romeinse mozaïekvloer is te bezichtigen die we zo’n jaar of 20 geleden ook al eens bekeken hebben. Toen nog samen met Joop en Annie en de twee Taiga groene T2’s. Toeval of niet net vandaag krijg ik een mail van ze, Joop heeft zijn rijbewijs ingeleverd, zijn voeten doen niet meer wat zijn brein wil en dat is best gevaarlijk als je aan het rijden bent en af moet remmen.Ze blijven nog wel camperen want nu rijdt Annie de camper. 

We besluiten de Moezel even te verlaten en naar de Saar te rijden waar we in de plaats Saarburg op de camperplaats gaan staan. Het is best een hele grote locatie voor 160 campers en op 2 na staat het helemaal vol, weinig keus dus maar wat wil je dit Hemelvaartweekeinde is heel Duits camperland op pad. De plek waar we staan is best beetje scheef, het is warm geworden dus we zijn blij dat we beetje in de schaduw kunnen relaxen. De receptie op de cp verkoopt heerlijke taart per punt, we kopen dus een stuk, mmm. Als we besluiten om in de camper af te wassen, komt er geen water meer uit de kraan door het scheef staan, een tappunt voor een jerrycan is er niet, dat gaat per 50 ltr. Zuinig aan met de flessen dus. Morgen kijken we wel verder.