Corona vervolg 5

Zondag 29 Maart, toen ik vorige week begon met mijn schrijfsels repte ik van de onwerkelijkheid van de situatie, vandaag werd ik me die weer verder bewust nadat ik van vrienden in Italie in de regio rond Bergamo dat het daar surrealistisch is, binnen rust in hun huisje, buiten oorlogsgebied met continu sirenes van ambulances zegt zij.

Laten we hopen dat het hier niet zo ver komt en ons goed aan de richtlijnen houden. Het lijkt er op dat meer mensen dat nu ook doen.

Als reactie op mijn eerdere stukjes kreeg ik een mail van Will en zij vind het goed dat ik dit ook hier plaats. Verder ben ik begonnen met mijn aantekeningen van vorig camperjaar te digitaliseren en ik plaats gewoon die tekst die ik af heb ook hierbij.


Het is wel vreemd, andere jaren was de camper inderdaad weg.Nu is er de zwaan. Vorig jaar nog een partner die ik denk door een ongeluk op een nacht door de dierenambulance werd opgehaald. Aan het eind van het jaar kreeg hij toch nog een beetje verkering. Ze kwam ‘smorgens en moest ‘savonds weer weg. Maar nu komt ze niet meer en hij wacht maar.Liep er zelfs een manke poot mee op door een trap.

Ik heb niet zo’n prettige ervaring met Giethoorn. We vertrokken  met een groep voor een kanotocht onderweg brak ineens noodweer uit en dan is een kano niet direkt  het juiste vervoer.We moesten met boten worden opgehaald.
 
Hartelijke groeten voor jullie Will
 


2019

Een rommelig jaartje camperen met de Globecar   V14

Het camperjaar 2019 begon dit jaar voor ons in april, voor de 20e keer gingen we met een 15 tal bus vrienden en vriendinnen naar een camping ergens in het land, dit keer waren we te gast op camping De Appelboom in Zieuwent, een klein plaatsje in de Achterhoek. Het clubje is ontstaan na een treffen in de Franse Auvergne waar toen zo’n 20 Volkswagen campertjes bijeen waren, sindsdien is er dus een reünie waarbij weliswaar niet alle 20 van de oorspronkelijke deelnemers meer aanwezig zijn, ziekte en overlijden hebben ook dit groepje uitgedund. Wel zijn er wat anderen bij gekomen waardoor het toch een leuk gezellig weerzien blijft. De originele VW busjes zijn door een aantal ook vervangen door andere merken zoals wij nu met de Fiat. Belangrijkste is dat het leuke ontmoetingen zijn.

 

 

 

De Achterhoek is altijd een prettige plaats om te verblijven, je kunt er fijn fietsen door de coulisselandschappen.

Als iedereen weer huiswaarts is gaan wij nog een paar dagen naar de bossen bij Beekbergen, ook leuk. Een ijsje eten bij Co in Hoenderloo hoort er steevast bij en deze keer zijn we op de fiets naar Apeldoorn gegaan, een stad die best een bezoek waard is en niet alleen voor het paleis Het Loo. Ik heb nog veel jeugdherinneringen aan vakanties bij mensen in die stad. Als bleekneusjes van Rotterdam werden we in de zomervakantie verspreid over het land bij mensen in huis geplaatst voor een paar weekjes. Ik kwam als 8 jarig jochie terecht bij de familie Snijders die in een mooi huis woonden in een best sjieke wijk. Ben er nog jaren geweest. Later ben ik ook nog in Westeremden in Groningen op een boerderij geweest.