Corona vervolg 4

Zaterdag 28 maart, vandaag geen enerverende dag, beetje saai zelfs. Niks te melden vanuit de natuur hoewel, toen ik vanochtend vroeg speurde naar de eenden maar niets van die soort zag, ontwaarde ik wel boven in het riet een paar hele kleine vogeltjes, lichtgekleurd erg beweeglijk. Het waren geen mussen of koolmezen, wat wel ??

Verder weinig Corona nieuws, alleen de gebruikelijke, nog steeds toename, verontrustende en dan weer geruststellende deskundigen en allerlei acties om de thuis zittenden bezig te houden dan wel te helpen. 

In de middag toch nog iets leuks, Marja die bezig is de rommel langs de rand van de parkeerplaats op te ruimen, sjapoo voor haar.

We lopen een rondje en gaan daarna in de zon zitten in de loggia, best warm. Gerrit stuurt een leuke cartoon i.v.m. de aanstaande ingang van de zomertijd.

Van de familie gelukkig gematigd positieve berichten, koortsvrij vanochtend, iets minder pijn op longen, alleen nog bij hoesten. Bij alledrie zieken is er nog niet veel energie al gaat Jip wel aardig vooruit te zien aan het filmpje dat ze sturen waar hij speelt met Ive. In Nieuwegein gaat het nog steeds goed al meldt nu Natasha ook wat pijntjes te hebben, afwachten dus. De jongens daar doen het goed al botsen ze wel af en toe maar met Pa en Ma bij de politie moet dat goed komen. Ook van hen een filmpje met Stijn op roller skates die nog van Natasha zijn geweest, hij rolt er prima op.

Nu even wat anders, begin van de maand zijn we met de camper voor de eerste keer dit jaar op pad geweest, effe weg dus. We zijn naar Giethoorn gereden waar we twee dagen op een camperplaats heben gestaan. Het was er heel rustig nu de aziaten niet mochten reizen, 'zomers schijnt het er helemaal vol te zijn maar nu konden we er mooi doorheen fietsen en mooie plaatjes maken.

 In het restaurant dat een rol heeft gespeeld in Bert Haanstra's fil Fanfare hebben we lekker gelunched, ik begreep van de baas, toevallig ook een Rotterdammer, dat bijna alle reserveringen voor de komende maanden afgezegd hadden.

Het was verder een mooie zonnige dag en 's middags zijn we naar Steenwijk gefietst, ook een leuk plaatsje. De terugtocht was pittig met harde tegenwind.

Op het linker plaatje staat Jopie bij het beeld van Albert Mol, op het rechter sta ik bij een vrouwenfiguur bij museum Schokland waar we de dag erna heen zijn gereden.

Dat museum geeft een mooi beeld van de geschiedenis van het voormalige eiland in de Noord- Oostpolder, een zwaar bestaan voor de bewoners toen.

 

We hebben overnacht op de camperplaats in Ens als, enige stonden we op een mooi aangelegde plek bij een voormalige boerderij. Begin van de avond kregen we een flinke hagelbui over ons heen en ook 's nachts ging het flink tekeer, heel veel wind en flinke buien. 

De andere dag zij we weer op huis aangegaan want het weer werd niet echt veel beter, vooral veel wind. Toen dachten we nog dat we in April met de pasen wel weer op stap zouden gaan, mooi niet zoals het er nu naar uit ziet.