Corona vervolg

Woensdag 25 Maart, toch raar.

Het lijkt toch wel of de natuur ons beet neemt, was het eerde in het jaar een knap vochtige bedoening, sinds we binnen moeten blijven is het stralend mooi lenteweer. Je kan het ook zien als op vrolijkertje  om de moed er in te houden want ik moet er niet aan denken dat het ook nog eens super triest is als je naar buiten kijkt.

Gisteravond was het nieuws niet echt vrolijk met een bijna verdubbeling van de overlijdens gevallen t.o.v. de dag er voor. Hoop dat er vandaag toch wat positievers te melden is.

Ben vandaag vroeg wat boodschappen gaan doen, te vroeg denk ik want het leek erop dat er toch aardig wat lege schappen waren maar misschien is dat het idee en is dat altijd ’s morgens. Zo rondlopend kwam ik er achter dat je jezelf dan wel in toom moet houden en alleen te kopen wat op je briefje staat. Ik had bijvoorbeeld de neiging bij de Brinta, die er eerder deze week niet meer was maar nu wel, twee pakken mee te nemen i.p.v. een. Niet gedaan dus. Alleen bij de paracetamol, een schap dat al twee weken leeg is en waar nu nog een zes doosjes lagen heb ik er twee meegepakt, ook wel hamsteren toch. Dus als iemand zonder zit kan die van mij wel een pakje krijgen.

Het RIVM kwam vanmiddag eerst met voorzichtig positief bericht dat de uitbraak leek af te vlakken met na een uurtje het bericht dat er sinds gisteren toch wel een toename was van besmettingen en sterfgevallen, knap tegenstrijdig dus. Hierna gaan we een rondje lopen, het is rustig op straat en iedereen die we tegenkomen houdt zich braaf aan het afstand houden. In de hal van de OvN is het kruip door sluip door vanwege de steiger die de schilders hebben geplaatst voor het verven van de muren. Het gaat er wel goed uit zien zo.

We kregen een mail van Gerrit en Joke dat ze appeltaart gingen bakken die a.s. Vrijdag aan de deur wordt uitgeserveerd. Leuk idee, onze dochter Anoushka is dan jarig dus is er toch taart.

Uit De Bilt kregen we bericht dat schoonzoon dan nu een test heeft gedaan, over 3 dagen uitslag. Gelukkig gaat Jip weer vooruit, ze stuurde en filmpje waarin hij met Ive aan het ballen is in de tuin.

Rond 6 uur zagen we in de sloot familie eend weer, er waren zo te zien nog 6 van de 11 kuikens over, moeder eend werd alweer belaagd door een aantal oververhitte woerden en ging op de vlucht. Ben benieuwd wat er morgen nog van over is.