Lift instructie bewoners

 

Lift uitleg: Hoe te handelen bij opsluiting

 

Vrijdag 28 Oktober 2016 hebben Jielis Boet, Ton Hakkenes, Jur Broer, Anton Kok, Joop Wiegmans en Peter ten Tije uitleg gekregen van een monteur van Kone wat te doen bij een defect van de lift met een persoon erin opgesloten. 

 

Belangrijk is als u dit overkomt, niet in paniek te raken. Er zal ook bij stroomuitval altijd noodverlichting branden en de alarmering zal altijd functioneren. Als eerste zal de persoon die opgesloten is in de lift, omdat deze niet verder gaat of de deur weigert te openen, op de gele bel moeten drukken en dit minstens 25 seconden moeten volhouden. Er wordt dan een telefonisch contact gezocht met Kone liftservice u hoort dan ook een telefoon overgaan. Het kan even duren voordat de telefoon wordt beantwoord dus blijf kalm. Als de telefoon wordt beantwoord zal de juffrouw vragen wat er aan de hand is en u eventueel aanwijzingen geven, gelijktijdig zal zij een monteur oproepen die zal zorgen dat u de lift weer kan verlaten. Dit alles kan toch wel een 20 minuten tot 45 minuten in beslag nemen, vandaar de mogelijke directe inzet van bovengenoemde bewoners. 

 

Met het indrukken van de gele alarmbel gaat er een akoestisch signaal af dat in het trappenhuis goed hoorbaar is, ook gaat er een alarm buiten op de 4e etage, andere bewoners zullen hierdoor gewaarschuwd worden. Ook kunt u door roepen, kloppen of gebruik maken van een mobiele telefoon als u die bij u heeft contact zoeken met andere bewoners. Een van de geïnstrueerde bewoners kan dan actie ondernemen om u uit de lift te bevrijden.

 

Ons is wel op het hart gedrukt altijd eerst te bellen naar Kone, het nummer staat boven de lift, en de ingesloten persoon of personen gerust te stellen.

 

Kort samengevat:

 

Bij storing en opsluiting in de lift:

 

De gele knop minimaal 25 seconden ingedrukt houden waarna je een telefoon oproep hoort.

 

Wacht tot er door de centrale word geantwoord en meld het probleem.

 

Zij zullen zo snel mogelijk maatregelen nemen.

 

Probeer intussen contact te maken met de buitenwereld door bellen, roepen of kloppen.

 

Bovenal raak niet in paniek !!